Landrover week 2006 Morvan - Mijn verslag

Landrover week in de Morvan (laatste week juni 2006)

Mijn verslag over de Prikkers week 2006 in de Morvan en de opvolgende week.

Alle foto's: HIER, Niet alle foto's heb ik zelf gemaakt. Er zitten er bij van andere deelnemers. Als iemand een foto verwijderd wilt hebben zal ik dat per direct doen. Stuur dan even een mail naar mijn prive.

Vrijdag 23 juni vertrok ik samen met Lucy en mijn dochter Linde in mijn oude Landrover Ms, Croft naar Nispen om daar onze T@B op te halen. De eerste 130 km. Onderweg nog even naar Jansen Used Laro Parts gereden om wat onderdelen te ruilen. In Nispen aangekomen hebben we onze T@B bewonderd er achter gehaakt en op weg naar Luxemburg. Bij Antwerpen ging het al mis. De eerste file. Een motorrijder die een aanvaring had gehad met een vrachtwagen hield ons 3 kwartier op. Bij Brussel weer een lange file. Maar goed na de nodige tank stops kwamen we rond 19:00 aan bij het terrein van de Luxemburgse landrover club. Daar had ik afgesproken met Herman-lux, een mede prikker die in Luxemburg woont. Na wat in de Bierstube en worsten tent gezeten te hebben was het tijd om Ms Croft na te kijken voor de volgende etappe.

De "Luxemburgse Bart (van Partner en Legend)"

Toen ik rond de auto liep zag ik direct olie langs de binnenkant van het rechter achter wiel lopen. Ik wist (wijs geworden door eerdere lekkages) direct dat de olie keerring van de wiel naaf defect was. Ik had gelukkig tussen de vele reserve onderdelen ook 2 oliekeerringen mee genomen. Dus het wiel eraf. %$#@@$#@ draai ik de stud uit de naaf. En een lasapparaat heb ik natuurlijk niet bij me. De naaf er helemaal afgehaald en de oude keerring vervangen. Maar ik had nog het stud probleem. Mar gelukkig was daar Gilbert. De Luxemburgse Bart (van Partner en Legend) door Herman-lux getipt over mijn problemen direct zijn hulp aan bieden. Ik ben rond 23:00 uur met hem naar zijn werkplaats gereden alwaar Gilbert mijn stud weer netjes heeft vast gelast. Daarna heeft hij me geholpen met het weer monteren en constateerde we dat de remschoenen niet meer te redden waren. Weer wist Gilbert raad. Hij sprong in zijn defender en kwam om 00:30 terug met nieuwe rem schoenen. Ook hier heeft hij nog mee geholpen met monteren en afstellen. Super die behulpzaamheid onder landrover mensen.

En nu "vive la France"

In Luxemburg kon ik geen LPG tanken dus voor het eerst alle LPG uit de tank gereden. Op benzine de grens over naar Frankrijk en aan mijn TOMTOM gevraagd waar het dichts bij zijnde LPG station was. (Deze had ik namelijk vooraf in geprogrammeerd :-) ) Na getankt te hebben weer verder over de snelweg en de peage. Af en toe gestopt om de boel te checken. 100 kilometer voor Beaune had ik geen puf meer. Het valt niet mee om met een Series zo ver te rijden bij 30 graden, een caravan, een warmgelopen rem, security banden. We hebben een grote pauze ingelast en ik moest verplicht slapen van de vrouwtjes. Na plm 1 1/2 uur heb ik de remmen iets losser gesteld en zijn we weer vertrokken. Om 20:00 waren we in Etang-sur-Arroux waar ik de Prikkersweek georganiseerd had.

De Prikkersweek

Toen wij zaterdag aankwamen. Waren er al een paar deelnemers, Han (lizzy), Menno. Han en Menno hebben met 2 auto’s de route touristiek genomen en hebben onderweg wild gekampeerd.

Het weerzien met Arian en Marja van de camping was allerhartelijkst. Voor mij was dit de 3de keer dat ik bij hun was. De eerste keer om een aantal routes te maken en de 2de keer voor vakantie. Toen hebben we ook het bolletje pijl route uitgezet.

Zondag hebben we met Menno en Han een toertje gemaakt door de omgeving. Dit werd greenlanen en was fantastisch. In de loop van de dag en avond kwamen de andere deelnemers binnen druppelen. Als laatste kwam Hendrik met zijn buikschuivende Range aan. De elektronica van de lucht veren had het begeven. Na lang zoeken heeft Hendrik besloten om nieuwe schroefveren in Engeland te bestellen. Deze zijn maandag besteld en waren woensdag afgeleverd. Na 3 uur sleutelen door een handvol prikkers stond de Range weer hoog op zijn poten. Strakke actie van die prikkers.

Maandag

Maandag was er een bolletje pijl rit gepland. Deze rit hebben Iris (Nipper the red 90") en ik vorig jaar uitgezet. Iedereen was hartstikke enthousiast over de route. Er zaten ontzettend mooi passages in en ook stukjes normale om de nieren rust te gunnen. Een hele spectaculair stuk was een super smal pad dat heel steil omlaag ging met allemaal rotsen als ondergrond. Landschappelijk was het allemaal ontzettend mooi.

Dinsdag

Vandaag zijn we met z'n allen naar een super groot en mooi 4x4 terrein gereden. Het was eigenlijk een grote berg waar je op 47 ha mocht doen waar je zin in hebt. Het is niet erg modderig maar wel heel spannend. Mensen die meer terreinen kennen dan ik vonden Les Combes Grondée werkelijk super.

Woensdag

Deze dag stond in het teken van de historie. S'ochtends een rondleiding tussen de opgravingen van Bibracte een oude Keltische nederzetting op Mnt Bauvray. Best interessant. Tussen de middag heeft Arian een picknick georganiseerd bij het museum van Bibracte. Na de picknick was er nog een nog een rondleiding door het museum. Het leukste was nog dat er in 1 van de maquettes een Landrover stond. :D:D

Donderdag

Deze dag konden mensen doen waar ze zin in hadden. De meeste mensen zijn wat gaan rond rijden of zijn gaan kanoën. Iedereen heeft deze vrije dag al leuk ervaren.

Vrijdag

Route de Nolay. Een hele mooie route van plm 120 km. Wel helemaal over de weg maar door zeer gevarieerd landschap en mooie plaatsjes. Ik was hier niet bij. Voor de 2de keer in deze vakantie had ik de overal aan. De dynamo leverde geen stroom meer. Na demontage bleek al snel dat de kool borstel versleten was. Waar haal je zo snel een kool borstel vandaan? Bestellen in Nederland was makkelijk. Maar kostte ook 3 dagen. Met Marco van Dam ben ik naar Autun gereden om nieuwe koolborstels of een dynamo te verkrijgen. Dat is dus niet gelukt. Op de camping kreeg Marco het idee om het koperen draadje dat van de koolborstel naar de montage plaat loopt te verlengen. Dus knip, soldeer en prutsen met het veertje en de dynamo was gemaakt. Echt een McGyver oplossing maar het werkt wel.

De catering

Dit is een hoofdstuk apart. Zonder iets te veel te zeggen kan ik concluderen dat het perfect was. Iedere dag een heerlijke salade en daarna een goede maaltijd. Steeds was er ruim voldoende en de wijnen waren ook lekker. Arian en Marja hebben deze week erg hard gewerkt om het ons naar de zin te maken. En dit is dan ook prima gelukt. Chapeau. Leuk was ook het trio muzikanten die de laatste avond hebben opgeluisterd met traditionele muziek.

Afsluiting Prikkersweek

Op de laatste avond hadden Arian en Marja nog een leuk presentje voor ons. 3 Flessen wijn van de camping. Zaterdag ochtend was het voorbij en gingen de meeste mensen weer huiswaarts. Iedereen kon terug kijken op een geweldige week. Iedereen heeft kunnen genieten van een compleet verzorgde week en ondanks een paar onweersbuien is het perfect weer geweest.

Mijn 2de vakantie week

Vanuit Etang-sur-Arroux zijn wij samen met Menno naar een kleine camping vlakbij Troyes gereden. Eaux-Puiseau Dit was een trip van plm 180 kilometer. Deze camping ligt midden in een klein graan dorpje. Prachtig. In Nederland zijn de landbouw gebieden misschien niet zo attractief maar hier is het hartstikke mooi. Ms. Croft had de laatste kilometers wat problemen in het hogere toeren gebied. Dit bleek een losse condensator te zijn (tip van Bart (van Partner) in de ontstekings unit. Nadat die weer vast gezet was liep het motortje weer als een zonnetje

We hebben 1 dag in Eaux-Puiseaux uitgerust en zijn dan naar Neuville-day gereden vlak onder Sedan. Dit was een saaie rit door de graanschuur van Frankrijk. De camping was heel klein en stil, haast te stil. We zijn de volgende dag door gereden naar Dinant in de Ardennen. Een erg mooie rit. De camping in Dinant voldeed. De locatie was prima op de oever van de Maas. Maar het spoor aan de overkant en de weg achter ons hadden er niet hoeven zijn.

Vanaf Dinant zijn we naar Landgoed de Hoevens, vlak bij Alphen gereden. Hier hebben we nog lekker een heledag voor ons zelf genomen.

En dan naar huis.....

Na 2 weken van echte vakantie moet je ook weer een keer naar huis. Helaas.... En dan weer een jaar werken tot de volgende Prikkers week.

Volgend Jaar

Volgend jaar zal er weer een prikkers week georganiseerd worden. Op de zelfde locatie en met ongeveer een zelfde programma. Er is al een Prikker die dat wilt gaan organiseren. Ik zal daarbij assisteren als nodig dat nodig is. Hier onder wat relevante links naar foto albums en prikbord threads Foto's van:
Marco
Menno
Henk en Roos
Hendrik
Han (Lizzy)
Wim

Prikbord:
Prikkersweek
telefoonnummer Paulo?
En Paulo is ook weer terug van de prikkersweek